Vi har laget verdens største flaskepost

Mange nordmenn mener at Solo er verdens beste brus. Det er bare en måte man kan finne ut om dette stemmer - ved å la verden smake. Men hvor starter man? Man starter med å bygge verdens største flaskepost, fylle den med et brev og noen kasser med Solo og slippe den i havet. I hvert fall var det dette vi gjorde.

En eksakt kopi av en Solo halvlitersflaske, bygget og utstyrt som en båt, ble sluppet i Atlanterhavet på samme sted som Thor Heyerdahl startet ferden med Ra II. Flaskeposten er fylt med en kasse solo og et brev til den heldige mottageren. Smekkfull av utstyr som GPS, et spesialdesignet 360 graders kamera og internettoppkobling, er det mulig å følge ferden på nett og mobil og gjette hvor flaskeposten kommer til å ende opp. Vinneren får like mange halvlitere med Solo som nautiske mil flasken tilbakelegger før den treffer land.

Les mer

Resultater

Etter nesten 170 døgn til havs, fikk vi melding om at flaskeposten har drevet i land på Los Roques-arkipelet nord for Venezuela. Meldingen kom i form av et Instagram bilde tagget med #solobottle. Lokale sjørøvere må ta skylden for at innspurten ble ekstra spennende – de siste ukers manglende oppdateringer på bilder og posisjon, skyldes at flaskeposten ble funnet nærmest ribbet for teknisk utstyr.

Nautiske mil reist
4 157 mil
Døgn til havs
170 døgn
Flaskepostens vekt
2 500 kg

Priser & oppmerksomhet

  • 1 x Sølvtaggen august 2013